PANIKANGST

Ved panikangst bliver man pludselig ramt af kraftige og uventede angstanfald med meget ubehagelige kropslige symptomer. I begyndelsen kommer anfaldene typisk fuldstændig uventet, dog ofte i situationer, som vedkommende kan føle det svært at komme ud af. Efterhånden vil der være en tilbøjelighed til, at anfaldene kommer i særlige situationer, som for eksempel, hvis man køber ind i et supermarked. Næste gang man står i samme situation, vil man have skærpet opmærksomhed på sin krop. Det vil forstærke symptomerne og føre til større risiko for angstanfald. Når angsten viser sig hyppigere, vil man øge fokus på symptomer og tanker yderligere, og det starter en ond spiral. Da specifikke situationer erfaringsmæssigt udløser anfald, undgår vedkommende helst helt de situationer. På den måde kan panikangst give en stor begrænsning i hverdagen i forhold til at gå i butikker, køre i offentlig transport eller være sammen med andre mennesker.

Man vedligeholder og forstærker altså panikangsten ved at bekymre sig meget, overvåge de kropslige reaktioner og undgå de situationer, der udløser angstanfald,  De negative tanker bliver derved styrende for adfærden.

De strategier, som vi bruger til at håndtere vores angstfyldte tanker, bygger på vores overbevisninger om vores tanker. Derfor vil vi i et terapeutisk forløb sammen afdække dine overbevisninger om dine negative tanker, og jeg vil stille spørgsmål ved dine uhensigtsmæssige antagelser. Du vil få indsigt i, hvordan du tackler dine bekymringer og din angst og helt konkrete redskaber til nye strategier. Med øvelse vil det give dig konstruktive tankemønstre, så du selv kan kontrollere, hvilke tanker, du vil give din tid og din opmærksomhed. På den måde vil du med en ændring i din vanlige tænkning kunne slippe for de negative tanker og den angst, som har fulgt med dem. Du vil opnå mere livsglæde og frihed til at leve det liv, som du ønsker.