Skab ro, retning og ressourcer
i hverdagen med og efter kræft
Velkommen
Velkommen til Kræft Terapi København. Mit navn er Julie Thorsted. Jeg er Terapeut i metakognitiv terapi, Certificeret Lifecoach og jeg har 18 års erfaring som Kræftsygeplejerske fra Rigshospitalet. Gennem årene har jeg oplevet, at mange mennesker savner støtte til de udfordringer som kræftsygdommen og behandlingen giver under og efter forløbet. Det gælder både i den første svære tid under og efter behandlingerne, men i lige så høj grad også, hvis man efterfølgende får senfølger. Mange oplever for eksempel smerter i det opererede område, træthed, søvnproblemer, hukommelses- og koncentrationsbesvær. At leve med fysiske følger til kræft kan være rigtig svært på mange planer, og det kan forstærke bekymringer, grublerier og angst for, om sygdommen kunne komme igen. Studier viser, at senfølger fra kræft og kræftbehandling kan indvirke på hinanden i en nedadgående spiral.
Med kræftsygeplejen og metakognitiv terapi kan jeg afhjælpe dine følelsesmæssige følger og lindre nogle af dine kropslige følger til sygdommen og behandlingerne. Metakognitiv terapi er en yderst effektiv forskningsbaseret metode indenfor psykologien, der kan hjælpe med at flytte fokus fra senfølgen og bekymringerne til nuet. I metakognitiv terapi fordyber vi os i, hvordan du forholder dig til senfølgen og opnår mere hensigtsmæssige tankemønstre til at håndtere den. Det er ikke et udtryk for, at senfølgen ikke er reel, men at kroppen husker, og at krop og sind naturligvis er forbundet. Jeg benytter også coaching i sessionerne til at guide dig nænsomt til, at du kan se dine muligheder og ressourcer i det ene fine liv, som du har og hjælpe dig til at se, hvad der har fået værdi for dig efter diagnosen.
Min styrke som terapeutisk sygeplejerske er, at jeg har stor viden om konsekvenserne ved kræft. De seneste 18 år har jeg behandlet og støttet patienter på tre af Rigshospitalets Kræftafdelinger. Sidst har jeg arbejdet 8 år på Ambulatorium for Brystkræft, hvor jeg udover at være behandlende sygeplejerske, har haft det overordnede ansvar for kræftrehabilitering. Derfor har jeg særligt erfaring med at hjælpe kvinder med brystkræft med at håndtere følger til sygdom og behandlingerne og med at få fodfæste i livet.
Jeg ved, at tillid og tryghed i relationen er afgørende for en givende samtale. Det vil jeg skabe de bedste rammer for gennem omsorg, respekt og nærvær i rolige omgivelser.
I modsætning til Kræftens Bekæmpelse og de fleste sundhedscentre er mine samtaleforløb individuelle og længerevarende, typisk 5-7 sessioner. Jeg kombinerer sygeplejen med metakognitiv terapi og coaching for at kunne give mine klienter det bedste afsæt til at leve livet med eller efter deres sygdom.
Jeg opdaterer mig løbende i kræftrehabilitering gennem kurser og uddannelser, og er fortsat tilknyttet Ambulatorium for Brystkræft på Rigshospitalet.
Vær opmærksom på, at jeg ikke giver nogen form for medicinsk behandling og ikke har adgang til din journal eller lægehjælp. Det vil være dit eget ansvar at henvende dig til kræftafdelingen eller din praktiserende læge ved bivirkninger til behandlingen eller ved tegn på tilbagefald af kræftsygdommen. Det samme gælder, hvis du har spørgsmål til behandling eller kræftsygdommen.
kræft
Det er helt normalt, hvis du ønsker dig tilbage til det samme liv, som du havde før kræft. Det er desværre ikke helt muligt, for der vil altid være et før og et efter. Du bærer erfaringen om sygdommen med dig, og du må finde en måde at integrere den bedst i dit liv. Hvad har du lært af sygdommen, og hvordan vil du bruge den indsigt til fremover at leve det liv, som du ønsker? For det handler ikke alene om at være i live, men i høj grad også om at være i livet og at turde livet– måske især efter at have mærket på egen krop, at livet ikke er en selvfølge.
Måske har du fået følelsesmæssige udfordringer, som angst for at sygdommen skulle komme igen, grublerier eller depression? Eller oplever du fysiske følger fra dine behandlinger, som udtalt træthed, søvnbesvær eller hukommelses- og koncentrationsbesvær? Problemer som disse kan jeg sandsynligvis hjælpe med.
Følger efter behandlingerne kan desværre nogle gange vare ved og eventuelt blive permanente. Det kan for eksempel gælde træthed, søvnproblemer, smerter eller føleforstyrrelser. Jeg kan lindre disse senfølger gennem metakognitiv terapi ved at give dig værktøjer til at reducere din opmærksomhed på genen. Det er ikke et udtryk for at senfølgen ikke er reel og konkret, men at vores krop husker, og at krop og sind naturligvis indvirker på hinanden. Det kan være en stor udfordring at leve med en senfølge. Gennem lindring kan du opnå større glæde i livet, selvom du har en vedvarende senfølge.
At have fået en kronisk kræftsygdom er naturligvis for mange også en meget stor følelsesmæssig belastning. Med sygeplejen og med metakognitive og coachende redskaber kan jeg hjælpe dig med at håndtere din følelsesmæssige situation og med at være mest muligt i nuet.
Efter en afklarende samtale om, hvad der fylder for dig, vil jeg skræddersy dit samtaleforløb. Jeg benytter ind imellem afslapningsøvelser, for at du kan komme bedst muligt i kontakt med dig selv og finde dine svar, indsigter og ressourcer. Alle metoder benyttes for at tage dig i hånden på vej mod en bedre tid, på vej tilbage til livet.
Brystkræft
Hvis du har fået brystkræft, har du sandsynligvis oplevet chok, mange kaotiske tanker og uvished om behandlingen virker. Behandlingen har formentlig været meget krævende for dig, både kropsligt og følelsesmæssigt, og hverdagen har været ændret i en lang periode under de mange og tidskrævende behandlinger.
Måske er det først efter behandlingsforløbet, at du mærker, at du har ændret dig som menneske, og at du har brug for at finde ind til din nye kerne. Indsigten fra sygdommen må du integrere, og du overvejer måske, hvordan du ønsker at leve dit liv efter, at det har fået en helt ny værdi for dig. Muligvis har behandlingerne også givet dig fysiske følger eller grublen og en frygt for at sygdommen kommer tilbage. Perioden med fysiske gener, tanker og bekymringer fra kræft, kan være lang og slidsom. Det er dog vigtigt, at du tager hånd om det, da det vil give dig det bedste afsæt til at komme godt videre i livet. Alt det kan jeg hjælpe dig med.
Hvis du oplever senfølger til behandlingerne, som angst og depression eller træthed, søvnproblemer, smerter eller føleforstyrrelser, kan jeg sandsynligvis afhjælpe eller lindre disse gener ved metakognitiv terapi. Hvis andre senfølger tager meget energi fra dig, kan jeg hjælpe med at begrænse din opmærksomhed på senfølgen, så den ikke fylder så meget for dig.
Har du en kronisk kræftsygdom, kan jeg hjælpe dig med at mestre din situation bedst muligt, psykisk og være bedst muligt til stede i livet.
Jeg har 8 års erfaring indenfor rehabilitering til kvinder med brystkræft.
Jeg er her for at hjælpe dig.
senfølger
Oplever du følger måneder eller år efter din kræftsygdom og behandling? Det er der mange der gør. Faktisk lever cirka 150.000 danskere med senfølger til kræft, ifølge Sundhedsstyrelsen. Senfølger kan være både kropslige, følelsesmæssige og sociale konsekvenser til kræftsygdommen. Nogle af de hyppigste er angst for tilbagefald, træthed, smerter, grublerier og depression.
Senfølger kan i høj grad påvirke din livskvalitet, og de kan influere på mange planer i hverdagen. Måske kan du ikke yde, som du kunne før på grund af senfølgen. Den kan begrænse din arbejdsmæssige og sociale formåen og samlivet kan påvirkes. Senfølgen kan naturligvis også have meget stor indflydelse på dit følelsesliv og sætte sig som ængstelighed, angst og depression. Det kan også være svært at nå til en erkendelse af, at der kan være konkrete tab forbundet med sygdommen. Studier viser at senfølger kan vedligeholde og forstærke hinanden i en nedadgående spiral (jvf. DBObladet nr. 22. s 11)
En del senfølger kan afhjælpes, så det er vigtigt, at du søger hjælp. Jeg kan hjælpe dig med problemer som kroniske smerter, angst for tilbagefald, depression og grublerier samt træthed og søvnbesvær gennem kræftsygeplejen og metakognitiv terapi. Princippet i metakognitiv terapi går på, at vi som mennesker, ikke kan bestemme, hvilke tanker, der kommer til os. Vi kan heller ikke undertrykke en bekymringstanke gennem længere tid. Til gengæld kan vi selv bestemme, hvordan vi vil respondere på tanken, og hvor længe vi vil blive i den. Med udgangspunkt i den metakognitive metode forholder vi os sammen til, hvordan du håndterer tankerne om senfølgen, så du bedre kan mestre den. Jeg giver dig redskaber til at ændre dine gamle tankemønstre til nye, så du bliver i stand til at slippe opmærksomheden på senfølgen og være mere i nuet. Metakognitiv terapi er en ny og meget effektiv forskningsbaseret metode indenfor psykologien, der giver betydelig eller varig bedring for langt de fleste mennesker, indenfor 5-7 sessioner.
Bestil tid
I en kort telefonisk forsamtale kan du fortælle mig om din situation, og hvad du gerne vil have min hjælp til. Denne samtale er naturligvis gratis og ikke bindende, og den er min forberedelse til dit eventuelle forløb hos mig.
Det egentlig samtaleforløb vil vi starte med en afklarende samtale om, hvad der fylder for dig. Derefter vil vi arbejde målrettet med de forskellige udfordringer, som du oplever i forhold til at komme tilbage til en meningsfuld hverdag. Samtaler kan foregå ved fremmøde på Ørnevej 29, kld, tv, 2400 København NV eller online på Teams, hvis det fungerer bedst for dig.
Jeg har en opstartspris på 600 kr./ 5 kvarter frem til 1. juni 2022. Derefter koster sessionen 800 kr. / 5 kvarter.
Der tillægges 100 kr. for sessioner, der starter før kl. 8 og efter kl. 16. Jeg tilbyder ikke samtaler i weekenden.
Betaling modtages via Mobilepay eller kontant.
Afbud eller ændring af tiden skal ske senest kl. 12 dagen før, pr telefon, da du ellers skal betale 100% for din samtale. Det skyldes, at jeg ikke kan nå at booke tiden til en anden klient. Hvis du ønsker at konvertere din samtale fra fremmøde til online, er det naturligvis en mulighed.
Kontakt
Julie Thorsted
Terapeut i metakognitiv terapi, Kræftsygeplejerske og Certificeret Lifecoach.
Cvr: 24874124
Tlf: 53859505
Email: julie@metakognitivterapeutkbh.dk
Du frarådes at skrive personfølsomme oplysninger og helbredsoplysninger pr e-mail.
Adresse:
Ørnevej 29, kld, tv, 2400 København NV
Der er 4 trappetrin ned til Klinikken fra gadeplan.
Klinikken ligger 300 m fra Nørrebro Station, hvortil S-toglinje F, Metrolinje M3 og flere buslinjer kører, link rejseplanen.
Der er fri parkering udenfor klinikken.
Corona:
I Kræft Terapi København passer vi på hinanden. Jeg følger myndighedernes anbefalinger og opfordrer til, at du som klient, vil gøre det samme. Hvis du har symptomer, bedes du blive testet.
Politik vedrørende behandling af personoplysninger:
I linket nedenfor finder du Kræft Terapi Københavns politik om behandling af personoplysninger. Her kan du finde information om, hvordan jeg indsamler, bruger, deler og beskytter persondata (politik vedr. behandling af personoplysninger).